Buchu als alternatief voor Cranberry

Buchu of Cranberry

Cranberry wordt al jaren geadviseerd als het middel om van een blaasontsteking af te komen. Uit recent onderzoek door en de bijgewerkte review van Cochrane Library is echter gebleken dat de werkzame stoffen effectief zijn op een zeer klein aantal e. coli bacteria stammen. Dit onderzoek is gehouden onder 4500 personen. De conclusie is dat Cranberry tabletten kunnen helpen om een blaasontsteking te voorkomen in de periode waarin je daar gevoelig voor bent, maar dat Cranberry absoluut niet sterk genoeg is om een bestaande blaasontsteking te genezen. Mocht je interesse hebben om de review van Cochrane Library te lezen klik dan hier. Gelukkig is er  een alternatief voor Cranberry, namelijk Buchu.

Het alternatief

Buchu werkt op een totaal andere wijze. Enerzijds stimuleert Buchu de aanmaak van urine. De andere enorm belangrijke werking is dat het bacteriedodend is. De stof in Buchu die hiervoor verantwoordelijk is heet Diophenol. Diosphenol is de belangrijkste component in Buchu. Diosphenol is antiseptisch en een mild diureticum. Het stimuleert de nieren dus om meer urine aan te maken en, nog belangrijker, het is dood bacteriën. De tweede belangrijke stof is Quercetin. Dit een een zeer krachtige anti-oxidant en ontstekingsremmer. Ook helpt het ontstekingspijnen te verlichten. Rutin verbeterd de bloedcirculatie en heeft een positieve werking op de bloeddruk. Deze drie componenten samen met Diosmin, Hesperidin, Vitamine A, B en E zorgen voor de positieve eigenschappen van Buchu wanneer het gaat om het bestrijden van een blaasontsteking.

Buchu

Buchu als alternatief voor cranberry bevat Diosphenol, quercetin en rutin

Cranberry

Buchu als alternatief voor cranberry bevat Diosphenol, quercitin en rutin

 • Dood de bacterie
 • Geneest een blaasontsteking
 • Voorkomt een blaasontsteking
 • Bevat Diosphenol
 • Vitamines A, B en E
 • Goedkoop in gebruik
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Kan een blaasontsteking niet genezen
 • Voorkomt een blaasontsteking*
 • Bevat Proanthocyanidinen
 • Vitamine C
 • Duur in gebruik
Meer over Cranberry
Cranberry is gezond. Het bevat veel vitamine C en ook nog zogenaamde proanthocyanidinen. Die zorgen er feitelijk voor dat de bacterie zich minder goed aan de blaaswand kan hechten. Dit zit ook in kaneel (factoor 20) en cacaopoeder (factor 4). Verder dragen cranberry eraan bij dat het de pH-waarde van het lichaam lager maakt. Door de huidige manier van eten (veel suikers, koffie etc) verzuren wij ons lichaam. Cranberries helpen het lichaam om deze zuurgraad meer neutraal te maken.

Sap en tabletten

Om de goede eigenschappen van cranberries volledig te kunnen benutten moet je echter heel veel cranberries eten. Iets wat de maag niet heel fijn vindt. De oplossing is dan ook cranberrysap, maar die is bijna altijd gezoet. De suiker in de sap ondermijnt het effect volledig. Ook blijkt hier vaak dat de concentratie van werkende stoffen niet hoog genoeg is. De concentratie proanthocyanidinen is 30 maal kleiner als in de vrucht zelf. Reden hiervoor is dat de active stoffen in de schil zitten. Wanneer je echter te veel sap drinkt vergroot je weer de kans op nierstenen. Het beste zijn dan ook de cranberry-pillen of capsules. Let dan wel op de hoeveelheid werkzame stoffen. Verder is het aan te bevelen om time released capsules te nemen, zodat de werkzame stoffen pas na de maag worden vrijgegeven.

Wat te doen bij een blaasontsteking

Wanneer je een blaasontsteking hebt, zorg dan dat je minimaal 4 kopjes Buchuthee per dag drinkt. Ben je van je blaasontsteking af, drinkt dan 1 kopje Buchuthee per dag. Liefst in de avond.
Gebruik geen Buchu als je zwanger bent