Chcolate crinkles

Dit is een mijn favoriete koekjes. Een grote verleiding van chocolade.
Op het internet zijn diverse varianten te vinden van dit heerlijke koekje. Recepten van Betty Crocker, Laura’s Backery en uiteraard ook onze eigen Rudolf van Rudolf’s Backery. Mijn eigen recept heeft een kleine toevoeging voor net die extra bite. Pistache en Buchu poeder

Ingrediënten

      • 200 gram pure chocolade
      • 75 gram pistache nootjes (ongezouten)
      • 30 gram boter
      • 250 gram suiker
      • 2  eieren
      • 120 gram bloem (gezeefd)
      • snufje zout
      • 7 gram bakpoeder
      • 25 gram cacaopoeder
      • 1 a 2 gram Buchu poeder
      • poedersuiker naar behoefte

       

Bereiding

Hak de chocolade fijn. Doe 150 gram in een schaaltje en zet die apart. De resterende 50 gram  van de chocolade (ook het hele fijne poeder door het hakken) samen met de boter au bain marie laten smelten. Haal het mengel van de hittebron en roer de suiker en de twee eieren door het chocolademengsel. Laat het heel even afkoelen, om te voorkomen dat de eieren direct stollen door de warmte van de chocolade. Daarom doe ik ook eerst de suiker in de kom en pas daarna de eieren. Meng dit snel door elkaar. Meng de bloem, zout, de bakpoeder, Buchu poeder en de cacaopoeder door het chocolade/eimengsel. Hak de pistache fijn en roer die samen met de stukjes chocolade door het mengsel. Laat het beslag ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol ballen van het beslag die tussen de 25 en 30 gram wegen. Met de bovenstaande hoeveelheden haal je er dan ongeveer 30 uit.  Rol de ballen door de poedersuiker. Als de deeg aan je hand blijft plakken dan is het deeg eigenlijk een beetje te warm. Door wat poedersuiker op je handen te doen voorkom je dat het plakt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 18 minuten gaar. Door het rijzen breken de koekjes waardoor er een mooi rimpel effect ontstaat.