PERSBERICHT – Buchu helpt bij blaasontsteking

PERSBERICHT
22 juni 2016

Buchu helpt bij blaasontsteking

Jaarlijks kampen honderdduizenden Nederlanders met een blaasontsteking. Vaak komt de ontsteking terug en biedt antibiotica weinig soelaas. Buchu is een kruid dat op een natuurlijke manier helpt bij een blaasontsteking.

Een blaasontsteking (cystitis) is een infectie die tot een ontsteking van de blaaswand leidt en wordt veroorzaakt door de bacteriën in de blaas. Soms gaat de kwaal met veel drinken (doorspoelen) gewoon over, maar vaak is antibiotica nodig om de ontsteking te bestrijden. De huisarts schrijft een antibioticakuur voor en een paar dagen later is het over. Maar is het wel zo simpel, of lijkt het alleen maar zo?

Littekenvorming

Door de ontsteking ontstaat er in de eerst zo gladde blaaswand littekenvorming. In het ruwe littekenoppervlak kan een bacterie zich gemakkelijker hechten, waardoor de kans op een nieuwe blaasontsteking toeneemt. Opnieuw naar de huisarts en opnieuw een kuur?

Vrouwenkwaal, of toch niet?

Twee op de drie Nederlandse vrouwen heeft minimaal eenmaal in haar leven een blaasontsteking. Het staat dan ook wel bekend als een typische vrouwenkwaal. Ook mannen hebben er last van, al ligt dit aantal beduidend lager. Wel is het voor mannen gevaarlijker en bestaat er een kans dat een blaasontsteking doorslaat in een prostaatontsteking. We weten ook dat bacteriën steeds vaker resistent worden voor antibiotica. En hier schuilt het probleem. Een simpele infectie kan dramatische gevolgen hebben. In 2012 stierf er voor het eerst een vrouw aan de gevolgen van een niet behandelbare blaasontsteking.

Is antibiotica altijd nodig?

Er zijn middelen uit de natuur die effectief zijn tegen blaasontsteking. Een daarvan is Buchu, een inheems kruid dat groeit in de bergen van de West-Kaap in Zuid-Afrika. De ontsmettende werking van Buchu is zo sterk dat het gedurende de Boerenoorlog en de Eerste Wereldoorlog gebruikt werd om de wonden van de soldaten mee te desinfecteren.

Gif uit lichaam spoelen

De heilzame werking van Buchu krijgt steeds meer bekendheid, ook in Nederland. “Een vriendin van mij zat na de zoveelste chemokuur in een taxi in Johannesburg. Tijdens een discussie over de kuren gaf de taxichauffeur aan dat het in Zuid-Afrika heel gebruikelijk is om na een dergelijke behandeling Buchu thee te drinken om zo het gif uit het lichaam te spoelen”, zegt Hans van Willigen van Buchu Trading en sinds 2015 importeur van Buchu Thee in Nederland. “Onder de indruk van dit verhaal heb ik ter plekke bij een drogist een aantal pakjes gekocht. Het drinken van de thee beviel zo goed dat ik  meerdere malen ben teruggekeerd naar Zuid-Afrika en het gesprek met producent Cape Moondance ben aangegaan om de exclusieve import- en distributierechten voor Europa te krijgen. Dat is gelukt. In mei 2015 arriveerde de eerste zending. Onze ambitie is om heel Europa te laten kennis maken met dit mooie product.”

Hoe werkt Buchu?

De desinfecterende en ontstekingsremmende werking zorgt ervoor dat Buchu de juiste ondersteuning geeft bij het gezond maken en houden van de urinewegen en blaas. Het drinken van Buchu als thee heeft naast de desinfecterende werking een tweede positieve werking. Door te drinken wordt de blaas gespoeld en daarmee de bacterie verwijderd. Hoe pijnlijk het plassen soms ook is, het is belangrijk om de bacterie weg te spoelen. Door de Buchu thee regelmatig te blijven drinken wordt het gezonde milieu in de blaas en urinewegen ondersteunt.

Wereldwijde erkenning
Women's Healh Award

De Buchu thee variant met mint won onlangs de Women’s Health Supermarket Star Award. Een prijs waaraan strenge gezondheidscriteria zijn verbonden. In maart 2016 kreeg Buchu thee van de Nederlandse keuringsraad KOAG/KAG een erkenning op de gezondheidsclaim dat Buchu een gezond milieu in de blaas en urinewegen ondersteunt. De thee is als pure Buchu en een variant met mint verkrijgbaar via steeds meer verkooppunten in Nederland zoals DeOnlineDrogist.nl, G&W Gezondheidswinkels  en uiteraard via buchuthee.nl en buchutea.com

7 tips om een blaasontsteking te voorkomen

  • Drink voldoende. Door voldoende te drinken wordt de blaas schoongespoeld.
  • Plas je blaas altijd volledig leeg, dit voorkomt dat er urine (en eventuele bacteriën) in de blaas achterblijft. Voor mannen geldt, ga bij voorkeur zittend plassen. Hierdoor kun je beter ontspannen.
  • Houdt je plas nooit op. Dit geldt vooral voor mannen. De kans op een vergroting van de prostaat neemt aanzienlijk toe, waardoor het volledig leegplassen van de blaas lastiger wordt.
  • Ga plassen na het vrijen. Eventuele schadelijke bacteriën worden dan direct weggespoeld.
  • Zorg voor een goede hygiëne. Gebruik zo weinig zeep als mogelijk.
  • Draag katoenen ondergoed. Kunststof (nylon) zorgt voor een broeierige omgeving waar bacteriën zich prettig in voelen.
  • Drink Buchu thee. Vier kopjes per dag bij een blaasontsteking. Eén kopje per dag als onderhoudsdosering.

Noot voor redactie

Meer informatie: Hans van Willigen –  info@buchutrading.com – tel. 026- 4822862 –  06-37172154

Over Buchu Trading

Buchu Trading is in 2015 gestart door Hans van Willigen als Europees importeur voor Cape Moondance Buchu tea. Overtuigd van de fantastische eigenschappen van Buchu en de heerlijke smaak heeft Buchu Trading de ambitie om heel Europa kennis te laten maken met dit mooie product. De thee was eerst alleen te koop via www.buchuthee.nl. Inmiddels levert Buchu Trading aan een aantal (online) drogisterijen in zowel Nederland als Duitsland, is er een uitbreiding met de internationale website Buchutea.com en wordt er gewerkt aan distributie naar een aantal Europese landen. In maart 2016, kreeg het bedrijf goedkeuring van de keuringsraad KOAG/KAG op een gezondheidsclaim onder nummer KAG-nr. 315-0216-0246. De gezondheidsclaim omvat dat Buchu een gezond milieu in de blaas en urinewegen ondersteunt. In dat zelfde jaar kreeg Buchu Trading het importeurschap voor Sceletia. In 2017 werd Skimmelberg en Cape Kingdom aan het rijtje toegevoegd. In 2018 volgde een certificering door SKAL Biocontrole, het Nederlandse instituut dat bedrijven certificeerd die biologisch verbouwen of verhandelen. Later dat jaar werd ook Soil, biologische etherische olie, ingelijfd.

Wat gaat 2019 nog brengen??

Buchu Trading
Betuwse Kwets 3
6846 HA  Arnhem
026-4822862
06-37172154
www.buchutea.com[:]