PERSBERICHT – Buchu Thee wint internationale gezondheidsprijs

PERSBERICHT
22 juni 2016Women's Healh Award

 

Buchu Thee wint internationale gezondheidsprijs

De Zuid-Afrikaanse thee Buchu met mint van producent Cape Moondance heeft de Women’s Health Supermarket Star Award gewonnen. De thee staat bekend om zijn desinfecterende eigenschappen en positieve werking bij blaasontsteking. Het product is op steeds meer verkooppunten in Nederland verkrijgbaar.

Het is een enorme prestatie om de Women’s Health Supermarket Star Award te bemachtigen. De organisatie hanteert strenge gezondheidscriteria en heeft vele verschillende nieuwe food producten getest. Women’s Health selecteert alleen die producten voor een award die het best smaken en gemaakt zijn van zuivere ingrediënten.

Gezond én smaakvol

De Nederlandse importeur van de thee, Buchu Trading, is blij met de award van Women’s Health. “In maart 2016 kregen we van de Nederlandse keuringsraad KOAG/KAG al een erkenning op de gezondheidsclaim dat Buchu een gezond milieu in de blaas en urinewegen ondersteunt. De prijs van Women’s Health laat zien dat de thee naast de gezondheid bevorderen, met een vleugje mint er doorheen ook nog eens heel lekker smaakt.”

Buchu is een inheems kruid dat groeit in de bergen van de West-Kaap in Zuid-Afrika. De vroege Nederlandse kolonisten in de Kaap introduceerden Buchu in Nederland.  Het werd bekend als ‘nobele thee’ voor rijken. Later pas werd Buchu officieel erkent en geregistreerd om haar gezonde eigenschappen en urine verdrijvende werking. De thee is als pure Buchu en een variant met mint verkrijgbaar via steeds meer verkooppunten in Nederland zoals DeOnlineDrogist.nl, G&W Gezondheidswinkels  en uiteraard via buchuthee.nl en buchutea.com

 

Noot voor redactie

Meer informatie: Hans van Willigen –  info@buchutrading.com – tel. 026- 4822862 – 06-37172154

Over Women’s Health

Women’s Health inspireert tot een gezonder, fitter en avontuurlijker leven in al haar facetten. De toon van Women’s Health is positief, to-the-point en pittig. Geen getut, maar intelligent, uitnodigend, actief en met humor en joie-de-vivre. Beauty, mode, voeding, seks & relaties, health & fitness en lifestyle zijn de belangrijkste redactionele pijlers. Boordevol praktische feiten, tips en stappenplannen. Women’s Health bevat themadossiers, betrouwbare informatie en goedgeschreven artikelen van vooraanstaande auteurs en experts, ondersteund door schitterende fotografie en vormgeving.

Over Buchu Trading

Buchu Trading is in 2015 gestart door Hans van Willigen als Europees importeur voor Cape Moondance Buchu tea. Overtuigd van de fantastische eigenschappen van Buchu en de heerlijke smaak heeft Buchu Trading de ambitie om heel Europa kennis te laten maken met dit mooie product. De thee was eerst alleen te koop via www.buchuthee.nl. Inmiddels levert Buchu Trading aan een aantal (online) drogisterijen in zowel Nederland als Duitsland, is er een uitbreiding met de internationale website Buchutea.com en wordt er gewerkt aan distributie naar een aantal Europese landen. In maart 2016, kreeg het bedrijf goedkeuring van de keuringsraad KOAG/KAG op een gezondheidsclaim onder nummer KAG-nr. 315-0216-0246. De gezondheidsclaim omvat dat Buchu een gezond milieu in de blaas en urinewegen ondersteunt.

Buchu Trading
Betuwse Kwets 3
6846 HA  Arnhem
026-4822862
www.buchutea.com