Ingredienten
Voor de Rooibos-gerookte forel
- 125 gr Rooibos
- 125 gr muscovado bruine suiker (riet suiker)
- 125 gr witte rijst
- olijfolie
- 2 x 220 g filets van regenboogforel
- zout en versgemalen zwarte peper
Voor de geslagen erwten
- 400 gr diepgevroren erwten
- 30 gr boter
- 10 muntblaadjes, grof gehakt
- zout en versgemalen zwarte peper
Voor de Truffel Mayonaise
- 125 ml romige mayonaise
- 125 ml crème fraîche
- truffelolie naar smaak
Serveren
- micro kruiden
- verse limoenen
Methode
Voor de Rooibos-gerookte forel
Leg twee lagen aluminiumfolie in een wok. Meng de Rooibos, suiker en rijst in de wok. Plaats een rooster over de rokende ingrediënten (olie het rek licht in om te voorkomen dat uw vis eraan blijft kleven).
Wrijf olijfolie op de visfilets en breng op smaak met zout en peper. Plaats de vis bovenop het rek.
Verhoog het vuur tot je rook ziet stijgen en zet het vuur dan terug naar medium. Bedek het geheel goed met aluminiumfolie.
Rook gedurende 6 minuten en verwijder de vis uit de wok.
Voor de erwten met munt
Doe voldoende water in een pan om de erwten volledig aan de kook te brengen. Voeg de erwten toe en laat het sudderen tot ze zacht zijn. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden.
Giet af en voeg de boter en muntblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voor de Truffel Mayonaise
Meng de mayonaise en de crème fraîche in een kom. Voeg druppel voor druppel de truffel toe tot je de truffelsmaak kunt proeven.
Serveren
Schep de erwten in een kom. Breek de vis in grote stukken en plaats ze boven op het bed van erwten. Schep wat truffelmayonaise in de kom en serveer de rest in een aparte schaal.
Strooi de microkruiden erop en serveer met verse limoen.