Wist u dat…

…Buchu voor het eerst beschreven werd in 1652, door de Nederlandse kolonisten.


…Buchu in 1821 officieel geregistreerd werd als geneesmiddel in het Britse Pharmacopoeia.


…er 13 balen met Buchu op het manifest van de Titanic stonden. Minimaal 5 kwamen van de Skimmelberg farm


…Buchu op het menu van  steeds meer Zuid Afrikaanse top restaurants verschijnt. Het is zelfs gebruik in de 2015 finale van Masterchef South Africa.


…de Khoi en San de Buchu mengde met schapenvet en zich hiermee insmeerde. Dit hield hun huid zacht en soepel, werkte als deodorant en hield de insecten op afstand.


…er een Nederlandse app is die aangeeft waar de dichtstbijzijnde openbare toilet is. Niet alleen Nederlandse toiletten maar ook buiten onze landsgrenzen. De gebruiken kunnen locaties toevoegen en de locaties beoordelen. De app heet ‘hogenood’ en is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows. Link naar de apps


… afgekoelde Buchu thee gebruikt kan worden om jeugdpuistjes behandelen. De desinfecterende werking remt de ontstekingen in de puistjes. Gewoon het gezicht in de ochtend en avond wassen met Buchu thee.


…Buchu ook voorkwam in het vroeger populaire online game RuneScape. Je moest dan wel tot Level 39 opklimmen. Buchu kon dan verbouwt worden en samen met een ander kruid gemengd worden tot een toverdrank.