Terug aan de natuur – Deel twee

Soms weet je al voordat je aan iets begint dat de uitkomst totaal anders zal zijn dan je in eerste instantie voor ogen had. Zo ook met mijn bericht over het uitstrooien van gebruikt Buchu blaadjes in onze eigen tuin.

Terwijl ik met dat artikel bezig was, wist ik dat ik naar Zuid Afrika zou gaan. Ik wist ook al diep in mijn hart dat ik de douane zou passeren met een redelijke hoeveelheid gebruikte thee en dat als ze vragen zouden stellen over de samenstelling van dat goedje ik wel een verhaal had, maar ik twijfelde wel aan de geloofwaardigheid.

De vlucht naar Kaapstad ging zonder problemen. Toen mijn koffer meer dan een half uur wegbleef, kreeg ik het toch een beetje op mijn zenuwen. Het zou toch niet echt gaan gebeuren. Uiteindelijk na 3 kwartier zag ik mijn koffer op de band verschijnen. De douane was daarna een peulenschilletje.

Onderweg naar Clanwilliam (Citrusdal) vonden we een mooie plek met een watervalletje. Hier hebben we het uitgestrooid. We hebben ook wat in de waterval gestrooid. Toen de Buchu door een zonnestraal geraakt werd veranderende de groene Buchu in een gouden regen (zie ook de video).  Het klinkt misschien een beetje raar, maar het was wel een momentje. Iets van binnen werd toch een beetje geraakt.

Tijdens de lunch vertelden we het verhaal aan de mensen van de Skimmelberg boerderij. Ze vonden het een prachtig idee. Vanaf nu gaan de gebruikte zakjes thee in hun wormery. De wormery is een compostbak die gebruikt wordt in het bio-dynamische proces. In een volgend bericht kom ik hier op terug.

Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *