tester

[testimonial_rotator id=4355]

[testimonial_rotator id=4354]

[testimonial_rotator id=4353]

Een smakelijke revolutie?!

De opkomst van Alcoholvrije Drank: Een smakelijke revolutie met gezondheidsvoordelen. Ik hou van een drankje, maar zie ook wel de gevolgen van iets te enthousiast drankgebruik om me heen. Zoals met bijna alles schaadt overdaad, maar bij alcohol neem je vaker anderen mee in je ellende. De laatste maanden en voor de oplettende kijker de[…]Lees meer

Rooibos

We claimen al jaren het Buchu-platform van Europa te zijn en dat gaan we ook niet verloochenen. Maar Buchu groeit zij aan zij met Rooibos. Zonder deze Rooibos waren de boeren niet in staat geweest om Buchu te cultiveren. Het heeft Skimmelberg meer dan 10 jaar gekost om de eerste gecultiveerde opbrengst van Buchu-zaadjes te[…]Lees meer

Wat is Buchu

Buchu is een Zuid Afrikaans vetplantje dat groeit in het Ceder gebergte. In dit gebied groeit ook de Rooibos. 

De Buchu werd door de Khoi en de San gebruikt om velerlei aandoeningen te behandelen. Door gebrek aan medicijnen zijn ook de kolonisten dit gaan gebruiken. Vooral als ontstekingsremmer bij wonden en bij maag en darmproblemen. Als thee helpt het een blaasontsteking te voorkomen en te genezen. 

Over ons

Van oorsprong ben ik fotograaf, maar de laatste 20 jaar van mijn werkzame bestaan was ik betrokken bij het Nederlandse elektronische betalingsverkeer. Betalen met plastic en op het internet. En dan komt toeval voorbij, of toch niet.

In 2015 zijn we klein gestart met de import van 480 doosjes Cape Moondance pure Buchu en 96 doosjes Cape Moondance Buchu Mint. Een heel avontuur.