Een smakelijke revolutie?!

De opkomst van Alcoholvrije Drank: Een smakelijke revolutie met gezondheidsvoordelen.

Ik hou van een drankje, maar zie ook wel de gevolgen van iets te enthousiast drankgebruik om me heen. Zoals met bijna alles schaadt overdaad, maar bij alcohol neem je vaker anderen mee in je ellende. De laatste maanden en voor de oplettende kijker de laatste jaren zie je een opmerkelijke verschuiving, die niet alleen de aandacht heeft getrokken van fijnproevers en gezondheidsbewuste mensen: de opkomst van alcoholvrije (virgin) dranken. Wat ooit als een niche categorie werd beschouwd, is nu een opwindende trend geworden die de schappen van supermarkten en de menu’s van bars en restaurants domineert.

De populariteit van alcoholvrije dranken is opmerkelijk toegenomen, met media-aandacht in bijna elke krant en publicatie. Deze verschuiving komt voort uit een groeiende bewustwording van gezondheidsaspecten en een groeiende vraag naar alternatieven voor alcoholische dranken. De overheid werkt hier sterk aan mee, met hun “BOB’ campagnes en verhoging van accijns, maar ook ontstaat er een soort van sociale druk. Dronken is niet meer sociaal acceptabel. Je kunt het misschien vergelijken met het roken, twintig jaar geleden.

Wat deze trend nog interessanter maakt, is de impact ervan op mensen met blaasproblemen. Voor mensen die kampen met aandoeningen zoals cystitis, overactieve blaas of andere aandoeningen die gevoelig zijn voor alcohol, bieden alcoholvrije dranken een welkome uitkomst. Alcohol staat erom bekend de blaas te irriteren en symptomen zoals frequent urineren, pijn en ongemak te verergeren. Het vermijden van alcohol kan een aanzienlijke verlichting van deze symptomen bieden, waardoor mensen met blaasproblemen een betere kwaliteit van leven ervaren. Ik heb al eens eerder geschreven over de effecten van alcohol op de urinewegen, zie hier

Gelukkig biedt de markt nu een breed scala aan alcoholvrije drankopties die ver voorbijgaan aan de standaard frisdranken. Van ambachtelijke bieren en mousserende wijnen tot verfijnde mocktails en gedistilleerde alcoholvrije dranken, consumenten hebben nu een overvloed aan keuzes die voldoen aan hun smaakpapillen en tegelijkertijd vriendelijk zijn voor hun blaas. Wel altijd opletten hoeveel suiker er in het alcoholvrije drankje zit, vaak wordt er suiker toegevoegd aan een drankje om een betere smaakbeleving te krijgen. Suiker is en blijft een vijand voor mensen met een blaasontsteking.

De opkomst van alcoholvrije dranken heeft een revolutionaire verschuiving teweeggebracht in de manier waarop we genieten van onze favoriete drankjes. De combinatie van smaakvolle opties, samen met de positieve impact op blaasgezondheid, heeft deze trend niet alleen tot een hype gemaakt die in elke krant wordt besproken, maar ook tot een gezonde keuze voor velen die op zoek zijn naar een gebalanceerde levensstijl zonder compromissen. Het is een verheugende ontwikkeling die niet alleen de smaakpapillen verwent, maar ook het welzijn van mensen wereldwijd bevordert.

In de shop zijn sinds kort 2 alcoholvrije dranken toegevoegd. De Mahala Botanical en de Mahala Amber. Beide Zuid-Afrikaans en beide hebben Fynbos ingrediënten. De Mahala Amber onder andere Honeybush en de Mahala Botanical ook Buchu. Mahala is het Zulu woord voor ‘vrij’. Vrij van alcohol en vrij van suiker.

Geinteresseerd in meer alcoholvrije of alcohol arme dranken, kijk dan eens rond in de 0.0shop.eu. Zij hebben een mooie selectie van kwaliteitsproducten, waardonder de Mahala’s

Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *