Buchu blends

Moet ik nu altijd 100% Buchu drinken?’ is een veelgestelde vraag. Soms zelfs wanhopig wanneer de voorraad Buchu beperkt is. Het antwoord is NEE en het hulpmiddel om dit te bepalen is relatief simpel. Kijk op het doosje hoeveel gram Buchu er per zakje inzit. Alles boven de 1 gram is uitstekend om een blaasontsteking te voorkomen of te genezen. Onder de gram mag ook, maar dan moet je gewoon meer zakjes gebruiken.

Toen wij in 2015 begonnen met de import en verkoop van Cape Moondance Buchu bevatte een zakje thee 1,25 gram pure Buchu. De Mint-versie 1 gram. Na ongeveer negen maanden van teksten herzien en onderling overleg mochten wij van KOAG/KAG een gezondheidsclaim gebruiken. KOAG/KAG was destijds het orgaan dat namens de staat controleerde of reclame teksten legaal zijn en dat de claims die er in staan toegestaan zijn. Er zat echter één ‘maar’ aan. We moesten erbij vermelden dat de claim geldig was bij een gebruik van 5 à 6 gram Buchu. Ondanks dat we de gezondheidsclaim niet heel actief gebruiken handhaven we wel nog steeds dit principe.

Rekenhulp

Als hulpmiddel mag je aannemen dat 1 gram Buchu goed is voor 200 ml thee. 5 à 6 gram is dus ongeveer 1 à 1,2 liter. Met andere woorden: met een Cape Kingdom Detox Lemongras (0,5 gram Buchu), heb je 10 zakjes per dag nodig om een blaasontsteking te genezen. Terwijl je van de Cape Kingdom Detox Buchu slechts 3 à 4 zakjes nodig hebt. Skimmelberg gaat in 2022 van 1,75 gram naar 2 gram per zakje. Goed voor 400 ml.

Alternatieven

Skimmelberg Buchu met Mint
Deze Buchu bevat 1,4 gram Buchu en 0,35 gram Mint. Deze Buchu is wat frisser door de Mint, waardoor het wat toegankelijker wordt als je niet zo van de uitgesproken Buchusmaak houdt.

Voorkomen: 1 zakje per dag.
Genezen: 4 à 5 zakjes.


Cape Kingdom Detox Buchu
Dit is in feite dezelfde thee als Skimmelberg Buchu, alleen dan in een ander doosje. Zuid-Afrika kent niet zoals Europa een officieel keurmerk. Om deze reden mogen zij ‘Organic’ op de verpakking zetten. De Buchu is biologisch, maar mag in Europa niet als biologisch verkocht worden. Cape Kingdom is namelijk als bedrijf niet biologisch gecertificeerd.

Voorkomen: 1 zakje per dag.
Genezen: 4 à 5 zakjes.


Skimmelberg Wild Harvest Buchu
De oerversie van de Skimmelberg Buchu. 2 gram pure Buchu die op de ongecultiveerde hellingen van het Cedergebergte zijn gegroeid. Een fantastische Buchu.

Voorkomen: 1 zakje per dag.
Genezen: 3 à 4 zakjes.


Skimmelberg Buchu met Rooibos
Voor mij een schot in de roos: echt een heerlijke thee. Deze Buchu bevat 1,4 gram Buchu en 0,6 gram Rooibos. Echt een aanrader.

Voorkomen: 1 zakje per dag.
Genezen: 4 à 5 zakjes.


Skimmelberg Buchu met Kamille
Een lekkere thee met een authentieke kamillesmaak. Uitstekend als een avondthee. Heerlijk ontspannend en rustgevend.

Voorkomen: 1 zakje per dag.
Genezen: 4 à 5 zakjes.


Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *