Buchu water

Met dit heerlijk, bijna tropische, weer moet je genoeg blijven drinken. Zeker als je toch al regelmatig last had van een blaasontsteking, zit het drinken en spoelen in je systeem. Maar de hele dag water of warme thee is ook niet alles. Zoals met alles is variatie belangrijk.

In Zuid Afrika hebben ze een watertje van Buchulife dat is gebaseerd op Buchu. Het is volledig suikervrij en heerlijk verfrissend en super gezond. Het water is in de meeste supermarkten gewoon te koop. Dit water wordt gemaakt door bronwater te mengen met Buchu olie.

 

Oorspronkelijk is Buchuwater een bijproduct van de bereiding van Buchu-olie. Om Buchu-olie te maken worden enorme roestvrijstalen ketels gevuld met Buchu. De ketels worden afgesloten en onder hoge druk wordt er stoom door de ketels geperst, waardoor de olie uit de Buchubladeren vrijkomt. Wanneer de stoom afkoelt (condenseert) blijft de olie op het water drijven. Dit water wordt afgetapt en wat er dan overblijft is zuivere Buchu-olie en Buchuwater. Dit water is erg geliefd bij de lokale bevolking om de positieve eigenschappen. Om een liter Buchu-olie te produceren heb je overigens 100 kilo droge Buchu nodig.

Buchulife heeft dit proces weer omgedraaid. Door een weinig Buchu-olie aan bronwater toe te voegen zijn ze in staat gebleken een heerlijk en gezonde frisdrank te ontwikkelen zonder suikers.

Nu voor de hobby destilleerders hebben wij Buchu blad. Per zakje van 100 gram, maar ook van een kilo. Genoeg voor respectievelijk 1ml en 10ml olie en een paar liter Buchuwater. Heb je deze hobby niet dan staat hieronder een manier om toch een soort van Buchu water te maken. De olie koop je gewoon in de shop.

Benodigdheden voor 1 liter water

Bereiding:

Doe de Buchu in een kan en schenk hier het water op. Laat het minimaal 10 minuten staan.
Schenk het in en geniet van de verrassend verfrissende smaak. Je kunt eventueel wat schuifjes limoen toevoegen (citroen is vaak te zuur).

Wat ik zelf er handig vind zijn die kannen waar je een fruitfilter in hebt. Daar kunnen de blaadjes of zakjes mooi in en zijn dan later gemakkelijk te verwijderen. Je koopt die bij de Hema, Blokker of gemakkelijk online bij BOL.

Tip als je de kan leeg schenkt, vul hem dan gelijk weer aan met water. Je wilt namelijk zeker een tweede glas.
Laat de oude thee gewoon erin zitten en voeg de helft aan verse Buchu bij. Pas wel op met de mint versie. De mint kan na een langere tijd wel een bittere smaak afgeven.

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wij sturen u, maximaal 1 maal per maand, een email nieuwsbrief met hierin informatie over (nieuwe) producten of toepassingen. U kunt zich te allen tijde weer, zonder opgaaf van reden, weer uitschrijven.
We houden uw gegevens prive en delen dat alleen met partijen die uw gegevens nodig hebben om onze service mogelijk te maken. Bekijk onze pagina Privacy Policy voor meer informatie.
Geplaatst op 2 reacties

2 gedachten over “Buchu water

  1. Hallo Buchu,

    Ik heb het geprobeerd, echt heel erg lekker en lekker fris. Wat me alleen opvalt is dat het theezakje bovenin blijft drijven.

    1. Hallo Christine,

      Ja dat klopt. De bubbels in het bruiswater zorgen ervoor dat de zakjes (blaadjes) bovenin blijven drijven. Zelf heb ik een fruitkan. In de ruimte voor het fruit gooi ik de zakjes en daar boven op wat ijsblokjes. die houden het zakje beneden.Werkt prima. Groet Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *