Dronken buchu peer in Ginger bread

Toen ik 50 werd, alweer even geleden, hebben we van de gulle giften een gepensioneerde perenboom gekocht. Gepensioneerd als in, de boom was voor de perenboer niet productief genoeg meer. We hadden twee redenen om een perenboom te kopen. We wonen in de Betuwe, dus dan voel je je min of meer verplicht om iets met fruit te doen en de vormen van een perenboom zijn zo mooi grillig.

Het eerste jaar leverde de boom niet al te veel peren, maar in het tweede jaar zat de boom helemaal vol. Toen werd het tegen de klippen op peren eten, ruilen met de buren voor pruimen(jam) en driftig uitdelen. Dat jaar daarop weer heel weinig en het jaar daarna weer heel veel. We hadden een patroon ontdekt dachten we. Een jaar goed en een minder goed jaar.Vorig jaar was dus een goed jaar en we hadden aan de tuinman van een vriendin gevraagd of hij bij on de perenboom wilde snoeien. De boom groeide zo’n beetje alle kanten op. De snoeischaar ging en flink in, maar dachten we dit wordt een minder jaar voor de peren dus de boom kan zich helemaal wijden aan het herstel. Tjonge wat hebben we een prachtige zomer gehad en wat zit de boom vol peren. Weg met de statistieken en Hallo peren.

Dit was een lange intro om jullie te vertellen dat ik een recept met Buchu en peren heb gevonden. Althans dat dacht ik. Het was een recept van het BBC programma ‘The Great South African Bake Off’. De Zuid Afrikaanse versie van “Heel Holland bakt”. Hieronder een link naar het recept. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar zodra dat gebeurt is zal ik dat met jullie delen.

Recept voor de Peren Fragipane

Ik dus op een zondagochtend het recept erbij gepakt en ik wilde vol goede moed aan de slag. Na het minstens drie keer doorgelezen te hebben dacht ik, dit wordt hem niet. Mijn opa was banketbakker en ik vind het heerlijk om op zondagochtend eens lekker aan de slag te gaan, maar het recept klopte gewoon niet. Dus volle moed het internet opgedoken en gezocht op een dessert met gestoofde peren. Ik dacht als het de buchu in dit gerecht goed te combineren is met peren dan moet dat in een ander recept ook gewoon kunnen. Ik vond een recept op Broma Bakery.  Drunken pear ginger bread. De buchu is echt een verrijking.

Je vindt het het recept hier. Dronken Buchu peer met Ginger bread.

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wij sturen u, maximaal 1 maal per maand, een email nieuwsbrief met hierin informatie over (nieuwe) producten of toepassingen. U kunt zich te allen tijde weer, zonder opgaaf van reden, weer uitschrijven.
We houden uw gegevens prive en delen dat alleen met partijen die uw gegevens nodig hebben om onze service mogelijk te maken. Bekijk onze pagina Privacy Policy voor meer informatie.
Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *