Cape Moondance

In 2015 zijn wij gestart met de import van Cape Moondance Buchu. Het waren er in totaal slechts iets van 400 doosjes, maar wel de start van een grootst avontuur. Helaas lijkt het voor Cape Moondance minder goed af te lopen.

Cape Moondance was het eerste merk thee met 100% Buchu. Daarvoor had Carmien (een groot Zuid Afrikaans theemerk) al wel een Rooibos met wat Buchu. De Buchu geeft de Rooibos een frissere smaak. Inmiddels kennen we ook de merken Skimmelberg en Cape Kingdom.

Ronel Terblanche was de oprichter van Cape Moondance, een vrouw met een enorme passie en bevlogenheid. Haar missie was het om Buchu weer te herintroduceren op de Zuid Afrikaanse markt en dat deed ze goed. Supermarktketens als Checkers, Pick and Pay (PnP) en Spar hadden het op voorraad. Ook drogisterijketens als DisChem en Welness Warehouse verkochten het. Helaas kwam Ronel plotseling te overlijden en haar twee dochters hadden niet de kennis en contacten om het op te pakken. Daarbij kwam er ook een periode van droogte. Buchu werd schaarser en de kiloprijs van Buchu verdriedubbeld in een 4-tal jaren. De schaarste zorgde ervoor dat de Cape Moondance geen Buchu meer geleverd kreeg.

De hoge kostprijs plus een aantal verkeerde keuzes leidde ertoe dat Cape Moondance van de schappen verdween en uiteindelijk (2019) was er nog maar grootafnemer over, Buchu Trading uit Arnhem. Januari 2020 was de laatste levering en die is inmiddels volledig uitverkocht.

We zijn al sinds november 2019 met besprekingen bezig om Cape Moondance weer terug op niveau te krijgen. Begin maart was ik in Kaapstad om, naar wat ik hoopte, het merk definitief over te nemen. Er zijn een paar hobbeltjes te nemen maar we hebben als doel om dit merk weer terug op de kaart te zetten, niet alleen in Europa maar ook weer in Zuid Afrika. Voor mij persoonlijk heeft het een hoge emotionele waarde en deel ik die passie voor Buchu.

Ik hoop jullie binnenkort te kunnen melden dat we er in geslaagd zijn.

Hans

Blijf je blaas de baas

Geplaatst op 7 reacties

7 gedachten over “Cape Moondance

 1. Hopelijk gaat het je lukken Hans.

  1. We gaan er voor de volle 100% voor!!

 2. Veel succes gewenst Hans.
  Ik hoop dat het lukt

  1. Dank je wel Dineke.
   Waar een wil is is een weg

 3. Ik schrik hier even van, maar je zet je schouders eronder en het gaat hopelijk lukken!!
  Succes, Mirjam

  1. Dank je wel Mirjam. We zullen er alles aan doen om het te laten slagen.
   Hans

 4. Sterkte en veel succes Hans! Wij hopen en verwachten, dat het je lukt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *