COVID 19 – Coronavirus

Op het moment van schrijven zijn drastische maatregels genomen om het virus in te dammen. De angst voor het virus lijkt flink te zijn toegenomen als ik de schappen in de supermarkten bekijk. Als ik alles nu bekijk heb ik het te licht ingeschat. Dat griepje is nu toch wel een ding geworden.

Helpt Buchu ook tegen het Coronavirus is een vraag die ik nu regelmatig krijg. En dat is een vraag waar ik met NEE op moet antwoorden. Nee, omdat ik het niet weet en eigenlijk ook niet verwacht. Niemand heeft Buchu ooit op een patiënt getest. Buchu heeft een antibacteriële werking en dan eigenlijk alleen nog maar op de e. coli bacterie, het heeft geen antivirale werking. Dus net als alle ander antibiotica’s werkt het niet tegen een virus.

Buchu als thee helpt wel bij het verbeteren van de algemene weerstand en een paar druppels olie in een aromabrander (met water) heeft dit een positief effect op de luchtwegen. het reinigt de lucht en opent de luchtwegen

Zoals velen van jullie weten, importeren we als Buchu Trading ook etherische olie (SOIL) uit Zuid Afrika. Hier zitten geen oliën bij die iets kunnen uitrichten tegen het coronavirus , maar wel die kunnen helpen bij het voorkomen. Alles draait om hygiëne. Als je buiten bent geweest of iemand toch een hand of knuffel hebt gegeven, was je handen dan minimaal 20 seconden met water en zeep. Om deurknoppen, kranen en vergelijkbare dingen te reinigen/ontsmetten zijn er een aantal oliën die ingezet kunnen worden. Een combinatie van tea tree, tijm en citroengras is een super reinigende bacteriocide waar maar weinig micro-organismes aan kunnen ontsnappen. Doe 3-4 druppels van elke olie op een tissue en veeg hiermee de te ontsmetten oppervlakten schoon, deurklinken, kranen etc.

Niet helemaal een Buchu artikel, maar ik wilde het jullie niet onthouden. Het bovengenoemde mengsel werkt ook uitstekend bij het reinigen van vliegtuigarmleuningen, hotelkamers en toiletbrillen. Ik adviseer wel om het doekje na het reinigen van de toiletbril weg te gooien 🙂

Blijf je baas de blaas

Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *