Zon, zee en Zzzzzzzzz

We mochten dit jaar weer eens vroeg op vakantie. Niet omdat onze zoon weer een eindexamenjaar had, zoals de vorige keer, maar omdat mijn vrouw deze periode had toegewezen gekregen. De meeste werkgevers geven hun werknemers de gelegenheid om zelf een periode te kiezen, de KLM wijst een bepaalde periode aan. Soms vallen die binnen de schoolvakantie, maar soms ook niet.

Dit jaar hadden we, eigenlijk was het Mick (onze zoon), besloten om naar Curacao te gaan. Genieten van mooi weer, rust en duiken. Duiken is iets dat we als gezin kunnen doen en waar we een zekere passie voor hebben. Ik heb al eens een bericht hierover geschreven: Waarom duikers altijd in hun pak plassen. Op dat pak kom ik straks nog even op terug.

We komen graag op Curacao. De mensen zijn aardig, de sfeer is ontspannen, het weer is heerlijk en het onderwaterleven is mooi. Ook het duiken is relaxt. Geen moeilijke toeren uithalen om met een boot naar de locatie te gaan. Gewoon een baai uitzoeken en het water inlopen. Soms moet je een paar minuten uitzwemmen om bij het rif te komen, maar ach dat is dan ook alles. Na de duik, heerlijk op een strandbedje liggen, iets eten en drinken en je voorbereiden op een eventuele tweede duik.

Curacao heeft denk ik 364 dagen per jaar zon. De zee zie je bijna overal. Die Zzzzzz staat voor het irritante gezoem van een, of meerdere, mug(gen). In Nederland kan ik vrij goed tegen een muggensteek. Eigenlijk heb ik geen last, behalve dan van het irritante gezoem. Maar op Curacao is het voor mij een drama. Een bult is gelijk een plakkaat die er een dag later uitziet als een overrijpe puist. Ik bereid me dus voor, haal wat allergie tabletten neem Buchu gel mee om op de beet te smeren en spray overdadig met muggenspray. Ik ben geen voorstander van DEET, maar nood breekt wetten.

Goed nieuws, het had al 6 maanden niet meer geregend. Slecht voor de natuur, maar goed voor Hans zijn enkels. Alleen werden we de volgende ochtend rond 6 uur wakker van regendruppels op het dak. Jammer dat ook elke ochtend en avond de sprinkler installatie automatisch water uit de put omhoog pompte om de palmbomen en geurende bloemen van water te voorzien, de muggenlarven te laten ontpoppen en de aanval op Hans in te zetten. Ik ben dus gestoken en vaak, de rest van het gezin overigen ook. Mijn  linker elleboog telde minimaal 56 bulten (ik ben gestopt met tellen). Ik heb nog een rechter elleboog, niet te vergeten de knieën, kuiten, enkels en polsen. De Buchu gel was snel op en daarmee kwam de jeuk terug. Gelukkig had ik nog een pot Buchulife creme meegenomen die het verzachte en de jeuk lang genoeg weg hield om weer terug in slaap te vallen.

Ik had belooft nog even terug te komen op dat duikpak. Normaal nemen we altijd ons eigen pak mee. dat heeft twee redenen. Ten eerste is het een full wet suit. Dus de pijpen tot aan de enkels en de mouwen tot aan de polsen. Verder 5mm dik, dus in tropisch water (28 graden) krijgen we het niet snel koud. Ik zei normaal, want om een of andere reden hadden we ze nu niet meegenomen. Dus moesten we ze bij elke duik een pak huren. Nu is het zo dat je dan een shorty krijgt. Korte broekspijpen en mouwen. Op zich niet erg als je in tropisch water zwemt, maar niet lekker als je door een school met minikwallen zwemt. Je ziet ze niet, maar voelt ze wel. Lang leve de Buchu gel en de volgende keer het pak toch maar weer mee.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en blijkt dat ik toch een souvenir heb meegekregen uit de Antillen. Bij terugkomst kreeg ik griepverschijnselen, niet zwaar maar aanwezig. Ik weet dat aan de vermoeidheid van de nachtvlucht en het tijdsverschil. Toch ik echter last kreeg van ontstoken tandvlees en ik en hoge koorts kreeg heb ik toch maar een arts geconsulteerd. Conclusie was een infectie met Dengue (knokkelkoorts). Neem dus de juiste maatregelen in (sub)tropische omgevingen. Slaap onder een klamboe, draag beschermende kleding en smeer u goed in. Helaas is de Tijgermug, de drager van Dengue, juist overdag actief en dan loop je juist in zomerkleding en op slippers.

Buchu helpt tegen de jeuk, het beschermt niet tegen de steek

Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *