Gin No.3 – Khoisan

Elke vrijdag na 5 uur hebben mijn vrouw en ik een ritueel. Om te beginnen stoppen we met werken. Dan loop ik naar de vriezer, vult 2 mooie glazen met ijsklontjes, pak een van de flessen Gin en maak een heerlijke G&T voor ons tweetjes. Mick is nog geen 18 dus die krijgt een spaatje rood 🙂

Op een mooie dag krijg ik een bestelling binnen voor wat Buchu. Gelukkig gebeurt dat regelmatig. Wat me aan de bestelling opviel was het email adres, hierin stond iets van “distillery. Iedereen die mij een beetje kent weet  dat je dan mijn aandacht hebt. Ik ben gek van Buchu, maar ook van wijn, Whiskey, Rum en …. Niets leuker dan om in een Kaapse slijterij rond te scharrelen op zoek naar een lokale Gin, liefst gebaseerd op Fynbos kruiden en nog mooier op Buchu. Inmiddels zijn dat er best veel.

Ik heb de site van de distillery bezocht en was blij verrast. Een Nederlandse ambachtelijke stokerij – Schouten Distillery. Bij de bestelling heb ik een zakje Buchu blaadjes gedaan en Erwin Schouten een mailtje gestuurd, met de uitleg over Kaapse Gins.

Erwin was super enthousiast, wat resulteerde in een bestelling van een pond biologische Buchu blaadjes. Een paar maanden later krijg in een mailtje met de woorden dat een nieuwe Gin het levenslicht had gezien. Het is Gin No3. Beter bekend onder Khoisan. Nu was het mijn beurt om enthousiast te worden (niet erg moeilijk) en een fles te bestellen, ik kon niet wachten. Ik moet bekennen dat toen de fles binnen kwam we niet gewacht hebben tot de eerstvolgende vrijdag. Daarvoor was mijn nieuwsgierigheid te groot.

Khoisan - Gin No.3De Gin heeft een blauwe inktachtige kleur. Zodra je de tonic erbij doet begint er al een stukje magie, die zo goed bij Buchu past, de kleur veranderd naar paars. Daarna is het gewoon genieten. Een bittertje, zoals dat hoort bij een G&T, heerlijke sinaasappel met een ondertoon van Buchu. Erwin, mijn complimenten. Mijn vrijdagavond kon niet meer stuk.

Inmiddels is de Khoisan Gin terug naar de roots. Afgelopen juli is Gin No.3 thuisgekomen op Witelskloof boerderij in Clanwilliam. Jannie en Ria Slabbert kunnen nu genieten van een oerhollandse Gin met een vleugje Zuid Afrika.

De Khoisan is verkrijgbaar in 2 maten. De fles met 700 ml kost EUR 39,95. De 350 ml kost EUR 23,95.
Wil je ook deze Buchu Gin ook in je drankenkabinet hebben staan, stuur dan een mailtje naar info@schoutendistillery.com. Vermeld dat het gaat om Gin No.3, Khoisan.

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wij sturen u, maximaal 1 maal per maand, een email nieuwsbrief met hierin informatie over (nieuwe) producten of toepassingen. U kunt zich te allen tijde weer, zonder opgaaf van reden, weer uitschrijven.
We houden uw gegevens prive en delen dat alleen met partijen die uw gegevens nodig hebben om onze service mogelijk te maken. Bekijk onze pagina Privacy Policy voor meer informatie.
Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *